Ga naar hoofdinhoud

Wat je het beste vóór IVF kan doen

Veel vrouwen bij mij komen willen dolgraag zwanger worden. Ze hebben al IUI, IVF, ICSI gehad…

Deze vrouwen zijn gestrest, dat is begrijpelijk. Stress is een killer van de vruchtbaarheid. Stress schakelt het alarm in het lichaam in: “niet veilig”. Op zo een moment zou een baby een extra belasting zijn. Dus zegt het lichaam Nu niet. Om de vrouw te beschermen – en ook de baby.

Dan komt zo een vrouw op de behandeltafel – en vaak voelt het lichaam aan als hout. Als ik iets ga planten, moet ik zorgen dat de aarde goed is – los, vochtig, rijk aan voeding… Als er iets in het ‘houten’ lichaam geplant wordt, welke kans heeft het om op te komen? Eerlijk: zou jij bij zo een vrouw in de buik willen groeien?

Zonde van al die ingrepen! Ze zijn belastend – voor de vrouw, haar partner, het ziekenhuis – en er komen veel hormonen in het milieu – én zo in ons drinkwater. Met veel gevolgen.

Dus: als je zwanger wilt worden, eet gezond. Slaap genoeg. Mijd cosmetica -ja! – en chemische stoffen. Regelmatige beweging buiten. En zo min mogelijk stress. Een leven zonder stress bestaat niet, het gaat erom hoe je mee omgaat.

Zo hebben de behandelingen veel meer kans. Meer tips 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top