skip to Main Content

Mogelijke oorzaken van ongewenste kinderloosheid

Het is zwaar als je een baby wilt en zwanger worden niet lukt. Een in de vijf stellen in Nederland treft dit, ook jonge vrouwen. Meestal stelt de dokter IUI, IVF of ICSI voor. Dat is geen makkelijke weg, en geeft stress. Je krijgt veel hormonen toegediend. Deze plas je uit, en een deel van de hormonen komt terecht in het drinkwater. Draagt dit bij aan de vruchtbaarheidsproblemen van zo veel mensen?

Kan het anders?

Veel vrouwen die bij mij komen zijn gezond, maar in hun lichaam is veel spanning. Denk even aan het planten van een appelboom – het appelpitje kan pas gaan groeien in luchtige aarde die voeding bevat, met genoeg zon en regen. Een lichaam vol spanning is geen goede groeiplek voor nieuw leven. De slagingskans van de IVF is niet zo groot.  Zorg goed voor je lichaam – maak het een goede plek voor je baby om in te groeien. Maak het sterk en soepel.  Vermijd stoorzenders.

De mogelijke oorzaken van ongewenste kinderloosheid  inwendig en uitwendig zijn lang niet allemaal in kaart gebracht. Gebrek aan gezondheid, leefstijl, stress, milieuvervuiling, plastic, Pfas, pesticiden, straling, resten medicatie en hormonen in het drinkwater, het pil gebruik van de moeders van deze generatie, en meer. En mogelijke combinaties van dezen.  Zorg goed voor jezelf, vermijd zo veel mogelijk dingen die je gezondheid en vruchtbaarheid kunnen aantasten.

Wat kun je eten?

Kies voedingsmiddelen die je voorouders gebruikten, pakweg in de eerste helft vorige eeuw. Zo veel mogelijk groente uit het seizoen zonder ingrediëntenlijst. Weinig vlees, vis, kaas en tarwe. Granen: gerst, gierst, haver, boekweit, rogge. Bewaar eten in glas of porselein.

Mijd stress. Stress stelt het voortplantingssysteem op de waakvlam, in afwachting van rustigere tijden. Stress uitbannen lukt niet, maar Mindfulness, meditatie,  meer rust helpt stress te verlagen. Ja, ik weet dat het niet makkelijk is – graag leer ik je zelfhulpmethoden met die je meer controle kunt krijgen.

Slaap voldoende – met name de slaap voor middernacht doet goed.

Dit vergroot je kans om natuurlijk zwanger te worden, geeft betere slagingskansen bij IVF of ICSI. Betere gezondheid voor jou – een goede start voor je baby.

En het is goed voor het milieu.

Meer tips voor sneller zwanger worden

info@NaturalHealthCare.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top