Ga naar hoofdinhoud

Acupunctuur, shiatsu, auriculo therapie, EFT hoe werkt dat?

Het voordeel van Acupunctuur, Shiatsu, Polariteit is dat ze het lichaam aanzetten om zelf te genezen. Zonder medicatie, zonder nadelige bijwerkingen. De methoden laten de levensenergie in het lichaam vrijer doorstromen, dit kun je tijdens de behandeling ervaren als warmte, tinteling of stroming. Met betere doorstroming herstellen gezonde lichaamsfuncties.

Acupunctuur

Acupunctuur stoelt op waarneming en is 2500 jaar oud. Ze stimuleert de doorstroming van levensenergie door energie-punten met elkaar te verbinden met haar-dunne, steriele wegwerpnaalden.
Bij mij krijg je minder naalden dan gebruikelijk omdat ik eerst toets welke punten echt nodig zijn op dat specifiek moment. Gedurende de hele behandeling blijf ik bij jou.

Auriculo Therapie - Oor Acupunctuur

Tijdens de embryonale ontwikkeling ontstaan verbindingen vanuit het hele lichaam met de oren. Een klein gebiedje op het oor is verbonden met een vele malen groter gebied in het lichaam. Zo heeft een piepklein naaldje in het oor een groot effect in het lichaam.

Auriculo Medicinae werd ontwikkeld door Dr Nogier in de jaren ’50 van de vorige eeuw. Dr Nogier heeft ook een geniale diagnosemethode ontwikkeld, de VAS – aan de pols de reactie van het lichaam testen. Deze is ook handig voor het testen van allergie, de geschiktheid van medicatie e.v.a.

Shiatsu

Is een Japanse drukpunttherapie die vanuit het principe van acupunctuur werkt, maar zonder naalden. Het hele lichaam wordt behandeld om de doorstroming te stimuleren.
Ik behandel door textiel heen. Mijn behandeling is zachter dan gebruikelijk, met meer focus op energie dan op spieren e.d.

Polariteit

Met de handen wordt de energiedoorstroming in het lichaam bevorderd. Zo oud als de mensheid, bekend als ‘Handoplegging’, ’Reiki’,  ’Magnetiseren’ e.a. Vaak voelen de behandelden warmte, tinteling, stroming. Ik gebruik mijn kennis van acupunctuur en shiatsu voor de keuze waar ik mijn handen plaats.

Voetreflexologie

Het hele lichaam is terug te vinden in de voeten. Dat hebben de Indianen ontdekt. Door druk uit te oefenen op de voet, veranderen dingen in het lichaam. Een zeer effectieve behandelwijze.

EFT

Emotional Freedom Technique verandert de beleving van een emotie of van pijn. Het lijkt gek, toch kan het aanraken van acupunctuurpunten en daarbij de aandacht richten binnen minuten angst, verdriet of pijn laten verdwijnen. Ik leer kinderen vanaf 3 jaar EFT toe te passen. Ze pikken het razendsnel op – sneller dan de ouders die denken ‘dit kán niet!’

Matrix Reimprinting

Matrix Reimprinting is ontdekt door Karl Dawson in 2005. Als mens benutten we gewoonlijk maar een deel van ons potentieel. Met Matrix Reimprinting help ik contact maken met het groter potentieel waar ook de kennis over de oorzaak van het probleem is. Deze kennis zetten we in voor de genezing. Moeilijk uit te leggen, maar zeer krachtig. Dit is naar mijn mening de geneeswijze van de toekomst, samen met meditaties.
Matrix Reimprinting pas ik ook toe via Skype, met even mooie resultaten.

Blogs

Monika Denes | Eline Verestraat 23 | 1183 KX Amstelveen | Bel +31(0)20 7718183

Back To Top