Ga naar hoofdinhoud

Wat je het beste kunt eten als je zwanger wilt worden

Vraag het aan 30 mensen, je krijgt 50 antwoorden – Mijn vuistregel is: eet zo als je overgrootmoeder at.

Ze at geen hamburgers, kant-en-klaar voeding, voorgesneden groenten, Magnums e.d. En waarschijnlijk weinig vlees en kleine porties vis. En geen pakjes kruiden en sausjes waar e-nummers in zitten. Zo als Monosodium glutamaat, ook bekend als Veh Tsin of E621, die je beter kunt weglaten. Net zo als kunstmatige zoetstoffen. Oma bewaarde levensmiddelen in glas, niet in plastic.

We weten nog niet wat die toevoegingen doen en zeker niet in combinatie met elkaar. Wie weet wat nog ontdekt wordt? Als kind stond ik toe te kijken hoe mijn vader asbest zaagde. Toen was niet bekend dat het schadelijk is.

Weet je hoe klein wijnglazen van de jaren ‘50 zijn? 75ml! Zo klein als borrelglazen! Dus drink ook maar een heel klein beetje wijn. En koffie – lees wat koffie doet.

Eet natuurlijke producten in hun natuurlijke vorm. Zo als ze van het veld of van de boom komen. Zonder ingrediëntenlijst. En liefst zonder plastic. En uit Nederland, van het seizoen. Leuk is dat ze, van de markt bijvoorbeeld, ook goedkoper zijn.

In plastic zitten hormoonveranderende stoffen, mijd plastic zo ver mogelijk. Aluminiumfolie is ook niet aan te bevelen. Voeding kun je bewaren in glazen potten (augurkenpotten, weckpotten…) Er zijn zakjes van vetvrij papier voor voeding.

Jij gezonder én vruchtbaarder én minder plastic in het milieu! Een win-win situatie.

Voor meer tips

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top