skip to Main Content

Acupunctuur, shiatsu, auriculo therapie, EFT – hoe werkt dat? Acupunctuur, shiatsu, auriculo therapie, EFT – hoe werkt dat?

Acupunctuur, shiatsu, auriculo therapie, EFT hoe werkt dat?

Waarom zou je acupunctuur, shiatsu en de andere methoden hieronder kiezen?
Reguliere geneeswijzen zijn gericht op het behandelen van één klacht.
Acupunctuur, shiatsu, polariteit zetten het lichaam aan om zelf te genezen.
Het immuunsysteem wordt gestimuleerd, zo helen vele aandoeningen.

Je hoeft er niet in te geloven, om er baat bij te hebben. Ook dieren hebben baat bij acupunctuur.
Bij mij hoef je geen kruiden of medicatie te gebruiken.

Acupunctuur

Acupunctuur stoelt op waarneming en is 2500 jaar oud. Als ze niet zou werken, waren we die allang vergeten.
Acupunctuur stimuleert de doorstroming van levensenergie door energie-punten met elkaar te verbinden met haar-dunne, steriele wegwerpnaalden.
Bij mij krijg je minder naalden dan gebruikelijk omdat ik eerst toets welke punten echt nodig zijn op dat specifiek moment. Gedurende de hele behandeling blijf ik bij jou.

Auriculo Medicinae - Oor Acupunctuur

Tijdens de embryonale ontwikkeling ontstaan verbindingen vanuit het hele lichaam met de oren. Een klein gebiedje op het oor is verbonden met een vele malen groter gebied in het lichaam. Zo heeft een piepklein naaldje in het oor een groot effect in het lichaam.

Auriculo Medicinae werd ontwikkeld door Dr Nogier in de jaren ’60 van de vorige eeuw. Dr Nogier heeft ook een geniale diagnosemethode ontwikkeld, de VAS, om met de pols de reactie van het lichaam testen. Deze is ook handig voor het testen van allergie, de geschiktheid van medicatie e.v.a.

Shiatsu

Shiatsu is een Japanse drukpunttherapie die vanuit het principe van acupunctuur werkt, maar zonder naalden. Het hele lichaam wordt behandeld om de doorstroming te stimuleren.
Ik behandel door textiel heen. Mijn behandeling is zachter dan gebruikelijk, met meer focus op energie dan op spieren e.d.

Polariteit

Met de handen wordt de energiedoorstroming in het lichaam bevorderd. Zo oud als de mensheid, bekend als ‘Handoplegging’, ‘Reiki’, ‘Magnetiseren’ e.a. Vaak voelen de behandelden warmte, tinteling, stroming. Ik gebruik mijn kennis van acupunctuur en shiatsu voor de keuze waar ik mijn handen plaats.

Voetreflexologie

Het hele lichaam is terug te vinden in de voeten. Dat hebben de Indianen ontdekt. Door druk uit te oefenen op de voet, veranderen dingen in het lichaam. Een zeer effectieve behandelwijze.

EFT

Emotional Freedom Technique verandert de beleving van een emotie of van pijn. Het lijkt gek, toch kan het aanraken van acupunctuurpunten en daarbij de aandacht richten binnen minuten angst, verdriet of pijn laten verdwijnen. Ik leer kinderen vanaf 3 jaar EFT toe te passen. Ze pikken het razendsnel op, sneller dan de ouders die denken ‘dit kán niet!’

Matrix Reimprinting

Matrix Reimprinting is ontdekt door Karl Dawson in 2005. Als mens benutten we gewoonlijk maar een deel van ons potentieel. Met Matrix Reimprinting help ik contact maken met het groter potentieel waar ook de kennis over de oorzaak van het probleem is. Deze kennis zetten we in voor de genezing. Moeilijk uit te leggen, maar zeer krachtig. Dit is naar mijn mening de geneeswijze van de toekomst.
Matrix Reimprinting pas ik ook toe via Skype, met even mooie resultaten.

Raadpleeg alsjeblieft voor je eerste consult je (huis)arts. Hij / zij kan beoordelen of het nodig is jouw aandoening met reguliere geneeswijzen te behandelen. In zo een geval zijn deze geneeswijzen een goede aanvulling, die de genezing kan bespoedigen.

Blogs

Monika Denes | Eline Verestraat 23 | 1183 KX Amstelveen | Bel +31(0)20 7718183

Privacyverklaring

Back To Top