skip to Main Content

Zwangerschapsmassage en soepele bevalling

Last van moeheid, rugpijn, misselijkheid, houd je vocht vast? Kom soepel de zwangerschap en bevalling door met massage en shiatsu.

Laat je zwangerschap goed verlopen, verlicht de ongemakken. Je kunt je bevalling voorbereiden, zodat die soepeler verloopt, dit is ook goed voor je kindje.

Ik help zwangerschapsongemakken te verlichten: misselijkheid, vermoeidheid, vocht vasthouden, rugpijn of angst.

Vooral de behandeling in het eerste trimester helpt miskramen voorkomen. Bij zwangeren gebruik ik heel weinig acupunctuur. De zachte behandeling gebaseerd op de principes van acupunctuur, maar zonder naalden.

Heb je gezondheidsklachten? Tijdens de zwangerschap mag je sommige medicijnen niet gebruiken. Gelukkig helpen shiatsu of massage zonder medicatie.

Stuitligging

Als je baby in stuitligging of dwarsligging ligt, wordt meestal rond de 33e, 34e zwangerschapsweek voorgesteld om de baby te keren. Dat is een ingreep van buiten… Maar er is een subtiele behandeling die helpt je baby spontaan om te laten draaien. Het is echt bijzonder. Zonder maar in de buurt van de buik te komen, met moxa (van Bijvoetskruid) wordt een  lichte impuls gegeven – en de meeste baby’s draaien zelf in de juiste positie. Dat helpt keizersneden voorkomen. Wil je je baby natuurlijk laten keren? Overleg alsjeblieft vooraf met je gynaecoloog of verloskundige.

Overtijd en de weeën op gang brengen?

Mocht je baby overtijd zijn en de verloskundige of gynaecoloog overwegen in te leiden, probeer eerst op de natuurlijke manier de weeën helpen op gang te komen. Dit is veel minder ingrijpend dat de medische weg. De bevalling gaat op de natuurlijke tempo, terwijl inleiden in het ziekenhuis soms tot een zeer snelle bevalling kan leiden waarbij het lichaam niet genoeg tijd krijgt om op te rekken.
Ik laat meestal de vader zien hoe en wat, met de instructies doen de vaders het goed. It is no rocket science.

Een heel goede zwangerschap en bevalling gewenst, een goed herstel en een prachtige baby!

Wil je daar hulp bij?  info@NaturalHealthCare.nl

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top