skip to Main Content

Hier wat vruchtbaarheidstips om je te helpen papa te worden.

Hoe veel stress heb je?

Volgens een studie van Oxford University en het Amerikaans National Institute of Health verlaagt stress de vruchtbaarheid tot 12%. Stress leidt ook tot abnormale ontwikkeling van sperma en potentieproblemen.

Dan denk je bij de TV te ontspannen… oh nee! Hoe lang is je favoriete TV programma? Uit een onderzoek van Harvard Medical School blijkt dat van de mannen die meer dan 20 uur TV per week kijken, 44% een verminderde spermaproductie heeft. Dat is minder dan 3 uur per dag. Maar niet getreurd, je kunt…

Tot 73% meer sperma produceren!

Sport ontspant en helpt de spermakwaliteit verbeteren. Volgens een studie van Harvard Medical School produceren mannen die tenminste 15 uur per week bewegen maar liefst 73% meer sperma. N.B. Fietsen is nadelig, vermoedelijk door de zadeldruk. Wat denk je van een ligfiets?

Voeding voor betere vruchtbaarheid voor mannen

Als je in een benzine auto diesel tankt, wat gebeurt er? Jij bent net als je auto.

  • Volgens Erasmus Medisch Centrum hebben mannen met een voorkeur voor de traditionele Hollandse pot, bestaande uit vlees, aardappelen, groenten, aangevuld met fruit en volkoren granen, bijna twee keer zoveel zaadcellen hebben als mannen met een ander dieet.
  • Let op met soja. De onderzoekers van Harward School of Public Health ontdekten, dat al 1/2 glas sojamelk per dag de spermaproductie verlaagt. Ook andere soja producten hebben een vergelijkbaar effect.

Meer over voeding bij vruchtbaarheidstips voor vrouwen en mannen

  • Wist je dat niet-rokers een twee keer grotere kans op een succesvolle ICSI behandeling hebben? (De behandeling waarbij een zaadcel geïnjecteerd wordt in het plasma van de eicel.)
  • Contact met cosmetica en chemicaliën is schadelijk voor het sperma en de toekomstige kinderen. Mannen die dagelijks producten zoals deodorant en aftershave gebruiken hebben 5 keer meer kans op slechter sperma dan normaal. Dat blijkt uit onderzoek van het UMC Nijmegen.
  • Zonnecrème? Beter niet. Lees welke invloed zonnecrème heeft
  • Invloed van licht? Lees welke invloed licht heeft op de mannelijke vruchtbaarheid

Hoe vaak vrijen?
Sperma kwaliteit en frequentie gemeenschap

Mannen met vruchtbaarheidsproblemen bereiken de beste kwaliteit sperma na één dag onthouding; na twee dagen vermindert ze. Mannen met normaal sperma halen de beste kwaliteit na zeven à dagen onthouding. Dit zijn gegevens uit onderzoek; ik vind zeven dagen onthouding te lang. De vruchtbaarheid van de vrouw is niet beperkt tot de ovulatie, en vaker ontspannen vrijen geeft naar mijn mening een grotere kans op zwangerschap.

Ik help de vruchtbaarheid verbeteren bij vrouwen en mannen, daarbij gebruik ik natuurlijke methoden als shiatsu, acupunctuur en meer.
Mannen willen niet praten over hun potentieproblemen en spermakwaliteit. Zo komt het dat ik vaak pas achteraf hoor welk probleem we opgelost hebben :-)  Het lukt dus ook zonder woorden.
Behandeling van beide partners geeft de beste resultaten.

Neem gerust  contact op.
Ik wens jullie veel succes!

Errectiestoornis?

Monika Denes | Eline Verestraat 23 | 1183 KX Amstelveen | Bel +31(0)20 7718183

Privacyverklaring

Back To Top