skip to Main Content
Hoe kies je de juiste behandelaar?

Hoe kies je een behandelaar?

Ken jij de grote verschillen, naast de hoeveelheid ervaring?

Wat doet je therapeut eigenlijk – en wat verwacht jij?

Mensen kiezen vaak een behandelmethode, maar er is veel meer om rekening mee te houden. Neem bijvoorbeeld acupunctuur:  Acupunctuur is een  instrument, zo als een penseel.  Iedereen werkt er verschillend mee. Niet iedereen is Rembrandt. Dat je bijvoorbeeld bij een acupuncturist niet geslaagd bent betekent niet dat acupunctuur voor jou niet werkt.

Is er een match?

Dat de behandelaar bij jou past is ook belangrijk – voel je je gehoord? Gesteund? Begrepen? Behartigt je behandelaar jouw belangen?

Hoe kijkt je behandelaar naar jou?

1 Je therapeut kan focussen op je klacht.
2 Of hij / zij kan focussen op jou als persoon – je lichaam en geest. Dat heet holistisch.
3 Heeft hij / zij ook belangstelling voor jouw omstandigheden?
Dat is zeker nuttig – volgens onderzoek is 75 – 85% van alle klachten stressgerelateerd. Meestal leggen we de link niet… Goede kans (80%) dat het ook bij jou het geval is. Hoe groot acht je de kans op een succesvolle behandeling als je hulpverlener jou ziet als ‘de gespannen schouder’?

Komt jouw doel overeen met het doel van je hulpverlener?

Wat wil jij bereiken? En wist je dat de doelen per behandelaar verschillen? Wat hoopt hij te bereiken –  verlichting van een ongemak? Dat houdt vaak tijdelijke verlichting in. Genezen van deze aandoening? Of genezen van de diepe oorzaak?

Als het om symptoombehandeling gaat, moet je misschien jaren lang blijven terugkomen… Als het om genezen van een stressgerelateerde aandoening gaat, schiet het niet op zonder de oorzaak te  verlichten. En als het om het vinden en genezen van de diepe oorzaak gaat, is meer geduld nodig, maar dan ben je ook voorgoed genezen als het lukt. Er zijn weinige behandelaars die dit tot doel hebben.

Investering

Met het doel hangt vaak samen hoe veel behandelingen er nodig zijn. Bij een ervaren behandelaar zien we vaker snelle resultaten.

Hoe kies je een behandelaar?

Niet alleen op postcode, of tarief.

 

Succes ermee!

PS Mijn doel is het genezen van de oorzaak waardoor je mij, als het goed is, gauw niet meer nodig hebt! De meeste cliënten voelen zich na 5 consulten aanzienlijk beter. Als er na 7 consulten nog geen beduidende verbetering is, ben ik niet de juiste therapeut.  Mijn tarieven    Tarieven van bijvoorbeeld psychologen

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top