skip to Main Content

Ben je misschien ziek van stress? Lees hoe jij jouw klacht genezen kunt.

Hardnekkige klachten. Chronische klachten.  Stress is een grote oorzaak van gezondheidsklachten. Symptomen van stress zijn bijvoorbeeld
hoofdpijn
rug- en nekklachten
spijsverteringsproblemen
slechter geheugen
verhoogde hartslag
versnelde ademhaling
slecht slapen
depressie
burn-out
angststoornissen
slecht werkend immuunsysteem
errectiestoornis
Somatisch onverklaarde lichamelijke klachten SOLK

Lang niet altijd is het verband met stress duidelijk.

Stressklachten zijn hardnekkig, ze genezen als de oorzaak aangepakt wordt. De klacht is namelijk een belangrijke boodschap van het lichaam. Wat wil je lichaam jou vertellen?

Hoe werkt de behandeling?

Bij lichamelijke klachten begin ik met lichaamsbehandeling, deze verlicht stress en helpt ontspannen. Ik stimuleer het lichaam om zichzelf te helen. Vele klachten genezen, sommige worden milder en andere willen niet wijken. Dan is het nodig de oorzaak te vinden en aanpakken.

Hoe vind je de oorzaak?

Vaak worden mensen naar de psycholoog gestuurd, voor coaching, een tweedeling van lichaam en geest…  Coaching gaat over het begrijpen, over het deel dat we met ons verstand kunnen sturen en dat is maar zo’n 5%. De 95% van stressoren ligt buiten het bereik van ons bewustzijn. En juist dat stuk stuurt ons handelen, gewoonten, angsten… Daar ligt de kennis over de oorzaak van de klacht.

Met behulp van baanbrekende methoden help ik je de oorzaak van jouw klacht vinden en helen.

Dit is in Nederland vrijwel onbekend, laat ik een voorbeeld geven.

Het verhaal van Jan

Jan was gepensioneerd. Elke nacht werd hij stikkend wakker in bed. Wat mij opviel was dat hij op de bank wél kon slapen. Jan heeft vele artsen bezocht, was drie keer aan zijn neus geopereerd, zijn slijmvliezen waren kapot van al de sprays – niets hielp.
Acupunctuur hielp een beetje, toen hebben we naar de oorzaak gezocht. De herinnering kwam boven: Jan was 3 jaar oud, lag bij zijn oma in bed toen de nazi’s haar gillend hebben weggesleept. Dat kleine jongetje onthield Het is onveilig in bed! Dit ‘programma’ draaide nog. Toen we het gewist hebben, sliep Jan eindelijk rustig. Op een dag kwam hij met een pakket dat hij overhandigde met: “Dit is voor jou. Je hebt mijn hele leven verandert”. Het is een schilderij dat hij voor mij had gemaakt. Jan’s schilderij hangt in de wachtkamer.

Dit is hoe ons lichaam ons wil beschermen. Vele triggers die we vinden zijn terug te leiden tot onverwerkte jeugdervaringen. Het kind wordt overweldigd, trekt onbewust een al dan niet logische conclusie – en die draait nog, dag in dag uit. Dat leidt tot herhalende patronen in het leven: telkens op de foute mannen / vrouwen vallen, baan na baan hetzelfde gedonder – en vele andere.

We allemaal hebben onbewuste belemmeringen. Mijn leven is zo veel prettiger sinds ik een paar heb opgeruimd.

Afspraak maken info@NaturalHealthCare.nl   Consulten zijn ook mogelijk via Skype, met dezelfde goede resultaten.

Back To Top