Ga naar hoofdinhoud
Alcohol en zwanger worden

Alcohol als je zwanger wilt worden?

Met de feestdagen eten en drinken we er vrolijk op los… geen toeval dat de “goede voornemens” op 1 januari vallen. Goede voornemens zijn eigenlijk een slecht geweten….  Wat denk je van nu al je goede voornemens in daden om te zetten? Met lekker een voorsprong op je vrienden.

De feestdagen brengen veel verleiding. Wanneer geef je aan de verleiding toe? En interessanter: wanneer niet? Met deze tips vergroot je je keuzevrijheid, voor alcohol en andere verleidingen, bijvoorbeeld suiker.

Vreugde en plezier

Vreugde en plezier in het leven zijn volgens mij belangrijk in het “basisrecept” voor gezondheid, en voor zwanger worden. Als je precies weet wat plezier, genot of vreugde voor jou is, kun je het vaker oproepen. Heb je het eten of de drank echt nodig om te genieten?

Om iets te kunnen veranderen is goed om te weten hoe het werkt. Stel, je hebt zin in een glaasje. Wat maakt het zo aantrekkelijk? Voor wie drink je – voor je vrienden, dus om erbij te horen, of voor jezelf? Hoe voel je je direct na het drinken? Een uur erna? De volgende ochtend? Ben je het glaasje vergeten? Heb je er nog plezier van? Heb je spijt? Was het drinken het waard, als je eerlijk kijkt?

Ben JIJ de baas?

Als je goed hebt geobserveerd, weet je dat het niet het glaasje was, wat jou het gevoel heeft gegeven, maar wat zich in jouw hoofd speelt. En daar heb je als het goed is zelf invloed op. (Zo niet, ben je verslaafd…) Hoe kun je het gevoel van plezier op een andere manier kunnen bereiken, zonder de drank?

In plaats van nare gevoelens wegstoppen kun je prettige gevoelens opwekken. Laat ons je prettige gevoelens onderzoeken. Schrijf voor jezelf op precies wat je allemaal voelt als je plezier hebt. Wat gebeurt er in je hoofd? In je lichaam? Hoe lang duurt het? Wat gebeurt er net daarvoor? En daarna? De volgende ochtend? Met de fijne gevoelens in kaart, maak een lijst voor jezelf hoe je die gevoelens opwekt. Sporten in de buitenlucht? Schilderen? Met vrienden zijn? Muziek maken? Iemand bellen? Een hobby? Anderen helpen? Iets nuttigs doen? Je aandacht verplaatsen gebruik je nu in je voordeel.

Ga genieten, het is goed voor je. Of je zwanger wilt worden, zwanger bent, gewoon altijd.

Ik wens je heel veel succes!

O ja, nieuw wetenschappelijk onderzoek laat zien dat alcohol ook in kleine hoeveelheden schadelijk is als je zwanger wilt worden.

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top